Zeevenhooven Air helpt chipstekort voorkomen met tijdelijke luchtinstallatie

Zeevenhooven Air helpt chipstekort voorkomen met tijdelijke luchtinstallatie

In de hoogtijdagen van Netflix en de Disney Channel, middenin de intelligente lockdown, dreigde de chipsproductie van één van de grootste chipsfabrieken stil komen te liggen. Het machinepark was aan vervanging toe. Alleen, hoe draait een fabriek op hoge snelheid door in de overgangsperiode? Precies: met de luchtinstallatie van Zeevenhooven Air. De compressoren werden buiten opgesteld, vanwege ruimtegebrek, maar dat was voor ons geen uitdaging: wij doen er alles aan om de chipsproductie veilig te stellen. 

Het was een ongelukkige timing: terwijl wij werden gedwongen om thuis te zitten en we graag met een bakje chips op de bank wilden zitten, bleek het machinepark van een chipsfabrikant in Nederland sterk aan vervanging toe te zijn. Uitval van de fabriek moest te allen tijde worden voorkomen en daarom werd Zeevenhooven Air gevraagd om de overgangsperiode te ondersteunen met een tijdelijke luchtinstallatie.

Tijdelijke luchtinstallatie, buiten opgesteld

We stelden de toelevering van de chips aan de supermarkten veilig door een tijdelijk park op te stellen. In eerste instantie koos de fabrikant voor een dieselcompressor, maar die voldeed niet aan de geluids- en omgevingseisen. Daarom werd Zeevenhooven Air gevraagd om elektrische luchtcompressoren te leveren, zodat de fabriek tijdens de overgangsperiode schoon en vrijwel geluidloos op volle kracht door kon draaien.

Normaliter worden elektrische luchtcompressoren binnen opgesteld, maar vanwege ruimtegebrek in de fabriek werd de tijdelijke machinekamer buiten opgesteld. Afgeschermd van de elementen bouwden we de luchtvoorziening (een compressor van 110 kW en een van 75 kW) in één ochtend op om de luchtlevering naar de fabriek over te nemen. Zo is de continuïteit van de fabriek gewaarborgd, werd de crisis afgewend en kon chips-lievend Nederland weer opgelucht ademhalen.

 

Heeft u ook tijdelijke ondersteuning nodig, bijvoorbeeld tijdens de volgende turnaround? Neem contact op en onze specialisten bespreken uw uitdagingen graag met u.