FaceFitTest Zeevenhooven Air controleert afdichting maskers op gelaat

FaceFitTest Zeevenhooven Air controleert afdichting maskers op gelaat

De afdichting van adembeschermingsmaskers op het gelaat is cruciaal als klanten de veiligheid van hun medewerkers willen garanderen. Daarom biedt Zeevenhooven Air nu, naast de maskers, ook FaceFitTests aan, waarbij gemeten wordt hoe goed het masker aansluit op het gelaat van de drager. Met de testrapporten kunnen klanten eveneens voldoen aan EN-NEN 529-2005 en ISO 16975-3:2017-certificeringen.

Zeevenhooven Air stelt veiligheid boven alles. Om veiligheid bij het gebruik van gelaatsmaskers te waarborgen, heeft het bedrijf FaceFitTests aan zijn dienstenportfolio toegevoegd. De tests tonen aan hoe goed de maskers van deelnemers aansluiten op het gelaat. De deelnemers voeren tijdens de test verschillende oefeningen uit die lijken op bewegingen die ze tijdens het werk maken. Ook wordt getoond hoe het masker correct wordt opgezet en hoe het masker het best onderhouden kan worden.

Als bedrijven willen aantonen dat ze aan de hoogste veiligheidseisen voldoen, moeten ze onder andere de NEN-EN 529-2005 en ISO 16975-3:2017 certificeringen behalen. Beiden zijn standaarden om het juiste adembeschermingsapparaat te kiezen en te implementeren. Met de FaceFitTest-rapporten leggen klanten de basis van deze certificeringen, aangezien wordt aangetoond dat de maskers voldoen aansluiten bij het gelaat en zo giftige stoffen buiten houden.

Wilt u uw maskers ook op afdichting laten testen? Neem dan contact op met Zeevenhooven Air!